Skocz do zawartości

Piersi z kurczaka duszone z fasolką


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Piersi z kurczaka duszone z fasolką

6 piersi z kurczaka

2 łyżki masła

45 dag ugotowanej na półtwardo fasolki szparagowej

300 ml mleka

2 łyżki ketchupu

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1/2 łyżeczki suszonego tymianku

1/2 sproszkowanego cynamonu

szczypta sproszkowanych lub utłuczonych goździków

sól i pieprz do smaku

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. W rondlu rozgrzać tłuszcz. obsmażyć na nim filety z obu stron na złoty kolor. Posypać przyprawami. Zalać mlekiem. Dusić na wolnym ogniu ok 10 min. Dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz ketchup. Dusić dalej do miękkości mięsa i fasolki. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemniakami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.