Iwona01 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Ostatnio będąc u koleżanki jadłam pyszną sałatkę.Jeśli ktoś lubi dobrze doprawione potrawy na pewno będzie mu smakowało.Podaję przepis: WARSTWY: - 1 mała kapusta pekińska - Sos czosnkowy ( przepis poniżej ) - makaron - pióra ( 1/3 paczki ) - sos czosnkowy - piersi z kurczaka ( najpierw obsmażone, a dopiero potem pokrojone w paski ) - sos czosnkowy - winogrona ( na wierzch ) SOS CZOSNKOWY: - 2 śmietany 12% lub 18% - 1 duża główka czosnku ( ząbki obrane i przeciśnięte przez praskę ) - ok. 1/2 paczki ziół prowansalskich - sól, pieprz oraz majonez SMACZNEGO! :grin: Cytuj
beabor7 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 WITAM ,TAK PYSZNEJ SAłATKI JESZCZE NIE JADłAM. mIAłAM IMPREZKE ,WSZYSTKIM SMAKOWAłA I ........MISKA PUSTA. DZIęKI ZA PRZEPISIK :-) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Cieszę się, że smakowało. Właśnie jutro będę ją robiła ,już nawet nie wiem po raz który,bo naprawdę jest pychotka :-) Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Iwonko co to za makaron pióra.Sałatka wydaje się być ciekawa. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Makaron pióra to takie ścięte na ukos rurki. Jolciu myślę,że będziesz wiedziała o co chodzi :-) A w razie czego zapytaj w sklepie. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dzięki Iwonko za podpowiedź.Teraz już wiem i mogę ją zrobić. Pozdrawiam :-) . Cytuj
agjol Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Czy winogrona białe?? Może ktoś podesłałby jakieś zdjęcia bo przepis wydaję być pyszny? Cytuj
Iwona01 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Rodzaj winogron jest bez znaczenia. Jednak mi bardziej smakuje z białymi.Ale to kwestia gustu :grin: A zdjęcie wkleję przy najbliższej okazji,gdy bedę robiła tę sałatkę. Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi