Iwona01 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 SKŁADNIKI: - 2 szkl. mąki - -1 szkl. cukru - 3 jajka ( całe ) - 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich - 10 dkg rodzynek - 6 jabłek ( obranych ) - po 1 łyżeczce sody i proszku do pieczenia - 1/2 kostki rozpuszczonej margaryny WYKONANIE: Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, dodać margarynę.Potem stopniowo dodawać krem.Następnie posiekane orzechy,pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki.Ciasto przełozyć do wysmarowanej, podłużnej formy i piec ok godziny w nagrzanym piekarniku w temp. 175 st.C SMACZNEGO! 🙂 Cytuj
Iwona01 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Zapomniałam dodać,że po upieczeniu wierzch ciasta smarujemy polewą czekoladową i dekorujemy orzechami. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Placek przepyszny, a nikt nie skusił się, aby go upiec :mrgreen: Może jego widok na zdjęciach zachęci i ktoś go upiecze. Cytuj
basga Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Znam to ciasto jako placek włoski i jest bardzo dobry,nie za słodki i orzeżwiający dzięki jabłkom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.