Iwona01 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 SKŁADNIKI: - 2 szkl. mąki - -1 szkl. cukru - 3 jajka ( całe ) - 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich - 10 dkg rodzynek - 6 jabłek ( obranych ) - po 1 łyżeczce sody i proszku do pieczenia - 1/2 kostki rozpuszczonej margaryny WYKONANIE: Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, dodać margarynę.Potem stopniowo dodawać krem.Następnie posiekane orzechy,pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki.Ciasto przełozyć do wysmarowanej, podłużnej formy i piec ok godziny w nagrzanym piekarniku w temp. 175 st.C SMACZNEGO! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona01 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Zapomniałam dodać,że po upieczeniu wierzch ciasta smarujemy polewą czekoladową i dekorujemy orzechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona01 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Placek przepyszny, a nikt nie skusił się, aby go upiec :mrgreen: Może jego widok na zdjęciach zachęci i ktoś go upiecze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Znam to ciasto jako placek włoski i jest bardzo dobry,nie za słodki i orzeżwiający dzięki jabłkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.