Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Piersi z kurczaka po karaibsku 3 piersi kurczaka (po 15 dag) ząbek czosnku 1 posiekane pepperoni 1 cebula po łyżeczce kolendry, imbiru i curry 1 łyżeczka skórki z cytryny 4 łyżki dżemu morelowego 1 łyżka octu winnego 5 łyżek oliwy sól, pieprz po pół łyżeczki orzechów ziemnych i cynamonu 1 ananas w plastrach (może być z puszki) Mięso pokroić na paski. Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać posiekany czosnek, pepperoni, cebulę, kolendrę, imbir, curry, skórkę cytrynową, dżem morelowy, ocet winny oraz łyżkę oliwy. Mięso nabić na szpadki i posmarować marynatą. Wstawić na 2 godziny w chłodne miejsce, Posmarować blachę oliwą i piec kurczaka 20 minut w temperaturze 200 st. C. Potem położyć plastry ananasa i piec dalsze 30 minut. Przed podaniem posypać mięso orzechami i cynamonem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.