Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Iwona01

Suflet Pomarańczowy

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI (dla 4 osób) - 4 duże pomarańcze - 4 żółtka - 6 łyżek cukru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 dkg migdałów - sok z 1/2 cytryny - sok z 2 pomarańczy - 1 łyżka brandy lub innego alkoholu - 5 białek WYKONANIE: Pomarańcze umyć, a następnie odkroić z nich niezbyt duże "piętki" Miąższ wyciąć za pomocą noża. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, drobno posiekane migdały soki z cytryny i pomarańcz oraz brandy. Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Pomarańcze napełnic masa do wysokości 3/4 (suflet urośnie ). Tak przygotowane pomarańcze wstawić do piekarnika i piec w temp.200* około 25 minut. Deser podawać na gorąco ( suflet nalezy zapiekać tuż przed podaniem gdyż po wyjęciu z piekarnika szybko opada ). smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.