Skocz do zawartości

Suflet Pomarańczowy


Iwona01

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI (dla 4 osób) - 4 duże pomarańcze - 4 żółtka - 6 łyżek cukru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 dkg migdałów - sok z 1/2 cytryny - sok z 2 pomarańczy - 1 łyżka brandy lub innego alkoholu - 5 białek WYKONANIE: Pomarańcze umyć, a następnie odkroić z nich niezbyt duże "piętki" Miąższ wyciąć za pomocą noża. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, drobno posiekane migdały soki z cytryny i pomarańcz oraz brandy. Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Pomarańcze napełnic masa do wysokości 3/4 (suflet urośnie ). Tak przygotowane pomarańcze wstawić do piekarnika i piec w temp.200* około 25 minut. Deser podawać na gorąco ( suflet nalezy zapiekać tuż przed podaniem gdyż po wyjęciu z piekarnika szybko opada ). smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.