Selena Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 1 opakowanie kolorowego makaronu rurki 2 kalarepy 2 pęczki szczypiorku 2 pęczki rzodkiewki 1 świeży ogórek 2 pomidory 1 pęczek koperku sól, pieprz Sos : 3-4 ząbki czosnku słoik majonezy light ( ok. 200 g ) 1 łyżka keczupu do smaku 400 g sera żółtego 200 ml jogurtu Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kalarepy, ogórka , rzodkiewki i pomidory kroimy w słupki. Szczypiorek i koperek siekamy. Sos do sałatki: majonez mieszamy z jogurtem i keczupem, dodajemy zmiażdżony czosnek i starty żółty ser. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron mieszamy z warzywami, polewamy sosem. Dekorujemy natką pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.