Selena Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 1/2 kg twarogu trzykrotnie mielonego 2 pęczki rzodkiewek po 1/2 pęczka szczypiorku i koperku 4-5 łyżek śmietany świeży ogórek łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnach 1/2 paczki pumpernikla sól, pieprz Rzodkiewki oczyścić, kilka odłożyć, resztę drobno posiekać. Ogórek umyć, kawałek odłożyć, resztę pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek i koperek posiekać. Twaróg wymieszać ze śmietaną. Dodać pokrojone rzodkiewki, ogórek, połowę koperku i szczypiorku. Wymieszać i przyprawić do smaku. Dno małej tortownicy wyłożyć pumperniklem. Rozsmarować na nim twaróg. Wstawić na 2-3 godz. do lodówki. Torcik udekorować resztą warzyw i ziół oraz posypać kolorowym pieprzem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.