Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Spaghetti po neapolitańsku 40 dkg makaronu spaghetti 4 średnie dojrzałe pomidory 100 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 3 łyżki startego parmezanu lub innego ostrego żółtego sera sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pomidory, rozmaryn i czosnek. Fusić przez ok 5 min. Podprawić solą i pieprzem. Dodać makaron. Dokładnie wymieszać. Posypać startym serem. Podawać bardzo gorące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.