Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Sałatka bankietowa 30 dag kiełbasy (np. śląskiej), 20 dag ogórków konserwowych, 3 średnie pomidory, 1 duża cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 10 dag serka homogenizowanego, 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany, 1 łyżka majonezu, sok z cytryny, sól i pieprz Kiełbasę, ogórki i obraną cebulę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ również pokroić w kostkę. Składniki połączyć i wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Serek wymieszać ze śmietaną i majonezem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na 1/2 godz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.