Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 2 średnie główki kapusty lub jedna duża kilo ryżu 1,5 kg. mięsa mielonego 2 łyżki octu łyżka soli przyprawy W kapuście wyciąć głąb Kapuste włożyć do dużego garnka, zalać wodą, wsypać łyżkę soli i 2 łyżki octu ( ocet chroni liscie kapusty przed pękaniem) . Gotować aż liście będą miękkie Kilo ryżu ugotować , ostudzić. Surowe mięso wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście . Garnek polać olejem, położyć w garnku liście kapusty a na liście gołąbki. sos: słoiczek przecieru pomidorowego 3 łyzki śmietany cebula olej mąka Cebulke pokroić w kosteczke, podsmażyć na oleju, podać koncentrat pomidorowy, kiedy sie zagotuje dodać śmietane ciągle mieszając. Wlać wode . Pogotować wszystko razem ,zagęścić mąką rozmieszaną z wodą przykryć gołąbki liśćmi i polac troszke sosem pomidorowym. dusić gołąbki w piekarniku nagrzanym do 100 - 150 st. aż do momentu kiedy będą miękkie. Podawać polane sosem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.