Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Sałatka z młodej kapusty po grecku 1 główka młodej kapusty 5 dag ugotowanej białej fasoli 1 łyżka kaparów 8 czarnych oliwek bez pestek 4 łyżki octu z białego wina 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej musztardy sól i pieprz do smaku Kapustę umyć i drobno poszatkować. Musztardę utrzeć z octem. Ciągle mieszając dodawać stopniowo oliwę. Tak przygotowanym sosem polać kapustę. Dodać posiekane kapary i pokrojone w plasterki oliwki. Wszystkie składniki wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać z białym pieczywem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.