Dorotaxx Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 40 dag. mąki 13 dag. cukru pudru 25 dag. masła jajko żółtko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia dżem do przełożenia Mąkę przesiać , zrobić wgłębienia, dodać wszystkie składniki, posiekac nożem i zagniesć ciasto. ( na 30 minut wstawić do lodówki) Rozwałkować, wycinać foremką kwiatki, w połowie ciastek na środku wycinać dziurki . Upiec na złoty kolor. Po upieczeniu i wystygnięciu całe ciastka smarować dżemem i przykryc ciastkami z dziurką . Wierzch polukrować . Lukier: 10 dag. cukru pudru 5 łyżek soku z cytryny wszystko utrzec do białosci Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.