Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Rissotto z kurczakiem i żółtym serem 250 g ugotowanego ryżu szyjka, skrzydełka, korpus i kuper z kurczaka 3 łyżki oleju 1 szklanka bulionu instant 2 cebule 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, szczypta cząbru 4-5 łyżek startego żółtego sera kilka gałązek natki Mięso umyć, osuszyć, obsmażyć na łyżce oleju, podlać bulionem, dusić 15 min. Mięso wyjąć, obrać z kości, włożyć do bulionu. Cebule obrać, pokroić w ósemki, zeszklić w łyżce oleju, dodać do mięsa, wymieszać. Mąkę rozprowadzić 2 łyżkami wody, zagęścić bulion, przyprawić. Natkę umyć, osuszyć. Żaroodporną formę natłuścić resztą oleju. Włożyć ryż, polać sosem mięsnym, wymieszać, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180°C. Ozdobić natką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.