Selena Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Herbatniki do wyłożenia dna formy, 1,5 kg sera , 3 szkl. cukru pudru, 6 jajek, 25 dag masła, sok z cytryny, cukier waniliowy, budyń śmietankowy. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puch, ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie nie przerywając ucierania, stopniowo dodawać ser oraz sok z cytryny, cuk.waniliowy i budyń. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej herbatnikami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 min w temp. 180 stopni. Krem: 1/2 litra mleka, 15 dag cukru pudru, 2 budynie śmietankowe, 3 zółtka, sok z cytryny, 1,5 kostki masła. Dodatkowo 20-25 dag bezów, polewa czekoladowa. żółtka z cukrem utrzeć na gładką masę, ucierając dalej dodać budyń. Całość zalać letnim mlekiem i mieszając ugotować. Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać. Na wystudzony sernik wyłożyć krem i poukładać na nim bezy ( lekko powciskać w krem ). Całość udekorować polewą czekoladową. Ciacho najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy bezy zmiękną w kremie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.