Skocz do zawartości

Sałatka Buraczano - Ziemniaczana


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajna sałatka Kuronia, do której wszystko można zrobić dzień wcześniej, a potem tylko doprawić. Tak nawet jest lepiej. składniki: - 700 g ziemniaków - 300 g buraków ćwikłowych - 1-2 czerwone cebule - pęczek dymki - 2 ząbki czosnku - 2-3 ogórki kiszone lub jeszcze lepiej konserwowe - 50 g musztardy francuskiej (z całymi ziarenkami gorczycy) - 2 żółtka - 100 ml oleju - cukier, sól Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Buraki również gotujemy bez obierania lub pieczemy w piekarniku. Po ostudzeniu ziemniaki i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i dymkę siekamy. Musztardę ubijamy z olejem i dodajemy do niej dwa żółtka, cały czas ubijając tak, jak majonez. Łączymy w salaterce ziemniaki, buraki, cebulę, ogórki, przyprawy, posiekane ząbki czosnku. Wlewamy sos musztardowy, a na koniec posypujemy sałatkę posiekanym szczypiorem.

post-8947-1210418290_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.