Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość gowku

Pyszne Krewetki W Sosie Czosnkowym

Rekomendowane odpowiedzi

Gość gowku

Potrzeba: 100-200 dag krewetek 200 ml śmietany 12 bądź 18 procentowej olej cukier sól pieprz 2-3 ząbki czosnku (zależy jak kto lubi ;)) 10 minut wolnego czasy ; ) Sposób przyrządzenia: Pokroić, oraz podsmarzyć krewetki na niewielkiej ilości oleju. W czasie smarzenia co jakis czas, aż do zarumienienia przechylać patelnie, tak aby krewetki były "zatopione" w oleju. W czasie smarzenia wziać śmietane, obrać czosnek i wycisnać 2-3 ząbki. Wsypać szczypte soli, pieprzu i szczypte cukru, dla polepszenia smaku ;). Gdy krewetki podsmarzą sie do stanu takiego, jaki sobie życzymy trzeba je wyłożyć na talerz, aż ostygną, lecz nie radziłbym żeby były całkiem zimne, ponieważ nie bedzie to zbyt apetyczne. Gdy krewetki bedą miały już przyzwoitą temperature należy wsypać je do sosu czosnkowego, poczekaj 1-2 min., aż przejdą sosem... i delektować sie :) Smacznego Mile widziane komentarze

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A jakie to mają byc krewetki bom zielon aw tym temacie. Jakies mrożone mogą być ? Bardzo chcialabym je zrobić z Twojego przepisu/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jadłam takie danie i najlepiej aby krewetki byly "tygrysie", bo sa wtedy duze i jest co jesc, moga byc spokojnie mrozone, w macro sa tanie kg chyba po 40 zl. A do dania mozna dodac podsmazony razem z tym wszystkim boczek i podawac na makaronie. wtedy danie ma wiecej kalorii i mozna sie tym nawet najesc:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×