Gość gowku Napisano 15 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Potrzeba: 100-200 dag krewetek 200 ml śmietany 12 bądź 18 procentowej olej cukier sól pieprz 2-3 ząbki czosnku (zależy jak kto lubi ;)) 10 minut wolnego czasy ; ) Sposób przyrządzenia: Pokroić, oraz podsmarzyć krewetki na niewielkiej ilości oleju. W czasie smarzenia co jakis czas, aż do zarumienienia przechylać patelnie, tak aby krewetki były "zatopione" w oleju. W czasie smarzenia wziać śmietane, obrać czosnek i wycisnać 2-3 ząbki. Wsypać szczypte soli, pieprzu i szczypte cukru, dla polepszenia smaku ;). Gdy krewetki podsmarzą sie do stanu takiego, jaki sobie życzymy trzeba je wyłożyć na talerz, aż ostygną, lecz nie radziłbym żeby były całkiem zimne, ponieważ nie bedzie to zbyt apetyczne. Gdy krewetki bedą miały już przyzwoitą temperature należy wsypać je do sosu czosnkowego, poczekaj 1-2 min., aż przejdą sosem... i delektować sie :) Smacznego Mile widziane komentarze Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ela2225 0 Napisano 16 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A jakie to mają byc krewetki bom zielon aw tym temacie. Jakies mrożone mogą być ? Bardzo chcialabym je zrobić z Twojego przepisu/ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wielki_Smakosz 0 Napisano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ostatnio widziałem w sklepie gotowe krewetki w oleju z czosnkiem i pietruszką... wyglądały apetycznie :D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pozioma 0 Napisano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Jadłam takie danie i najlepiej aby krewetki byly "tygrysie", bo sa wtedy duze i jest co jesc, moga byc spokojnie mrozone, w macro sa tanie kg chyba po 40 zl. A do dania mozna dodac podsmazony razem z tym wszystkim boczek i podawac na makaronie. wtedy danie ma wiecej kalorii i mozna sie tym nawet najesc:) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.