ANGI Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 SKŁADNIKI NA CIASTO 50 dag mąki pszennej 25 dag margaryny Palma 2 żółtka 8 łyżek śmietany kwaśnej 1 łyżka octu szczypta soli Mąkę wsiekać z margaryną, dodać żółtka, śmietanę, ocet, sól. Ciasto zarobić, rozwałkować. Wyciąć paski o szerokości około 2 cm. Zaczynając od ostrego końca foremek do rożków, nawinąć ciasto nakładając na siebie kolejne zwoje. Ciasto nie powinno nachodzić na brzegi foremek. rurki pieczemy około 15 minut od 180 stopni C - do 200 stopni C. Studzić około 5 minut, a potem delikatnie wykręcić z rurek metalowe foremki. Gotowe upieczone ciasteczka można wypełniać masa budyniową lub dowolnym kremem. MASA BUDYNIOWA 1 budyń waniliowy mleko (tyle ile podaje przepis) 15 dag masła 10 dag cukru pudru Ugotować budyń i ostudzić. Masło zmiksować z cukrem pudrem, powoli dodając zimny budyń. Całość wymieszać. Jeżeli potrzebna jest większa ilość masy, wystarczy podwoić składniki. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Musze zrobic wg. Twojego przepisu . Moze w pszyszłym tyg. Rurki wygladają przepysznie! Cytuj
ANGI Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Dorotko, one tak smakowały w domu że musiałam je szybko chować bo by dla gości nie starczyło:))) Mam nadzieję że Ci wyjdą. :D) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.