Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI NA CIASTO

50 dag mąki pszennej

25 dag margaryny Palma

2 żółtka

8 łyżek śmietany kwaśnej

1 łyżka octu

szczypta soli

Mąkę wsiekać z margaryną, dodać żółtka, śmietanę, ocet, sól. Ciasto zarobić, rozwałkować. Wyciąć paski o szerokości około 2 cm. Zaczynając od ostrego końca foremek do rożków, nawinąć ciasto nakładając na siebie kolejne zwoje. Ciasto nie powinno nachodzić na brzegi foremek. rurki pieczemy około 15 minut od 180 stopni C - do 200 stopni C. Studzić około 5 minut, a potem delikatnie wykręcić z rurek metalowe foremki. Gotowe upieczone ciasteczka można wypełniać masa budyniową lub dowolnym kremem.

MASA BUDYNIOWA

1 budyń waniliowy

mleko (tyle ile podaje przepis)

15 dag masła

10 dag cukru pudru

Ugotować budyń i ostudzić. Masło zmiksować z cukrem pudrem, powoli dodając zimny budyń. Całość wymieszać. Jeżeli potrzebna jest większa ilość masy, wystarczy podwoić składniki.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.