Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Pieczeń z piersi indyka 1 kg piersi indyka 3 łyżki śmietany olej 2 szklanki białego wina 1 marchewka 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 zielone cytryny 15 ziaren pieprzu 2 łyżeczki gorczycy 2-4 goździki musztarda Marchewkę obrać, pokroić na plasterki. Cebule oczyścić, wbić w nie goździki. Czosnek rozetrzeć. Cebulę, marchew, gorczycę, pieprz zalać winem, dodać 3 łyżki oleju, 2 łyżki musztardy, sok z cytryny i czosnek. Mięso związać, włożyć do marynaty, odstawić na 10 godz. w chłodne miejsce, często obracać. Mięso wyjąć, osączyć, zrumienić na oleju, nie solić! Zalać marynatą, przykryć, dusić na małym ogniu 60 min. Gdy zmięknie, dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżeczkami musztardy i sokiem z 1/2 cytryny. Podawać z sosem udekorowane plastrami cytryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.