kondi Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Paszteciki z mięsem pyszne !!! Składniki farsz: 1,5 kg mięsa wieprzowego ( boczek lub łopatka) 2 cebule ,czosnek ,majeranek ,pieprz ,sól,liść laurowy ciasto : 10 dag drożdży 200 g śmietany 12% 200g margaryny do pieczenia 70 dag mąki (typ 550 ) 2 żółtka 1 jajko 1/2 łyzeczki cukru ,łyżeczka płaska soli Etapy przygotowania 1. Farsz miesny : mięso ugotuj z cebulą ,liściem laurowym,ze 4 ząbki czosnku .Nastepnie przemiel mięso przez maszynke ,i przesmaż na patelni,dopraw do smaku majerankiem ,solą,pieprzem .pozostaw do ostudzenia 2. ciasto:mąke z margaryną posiekaj dodaj śmietane,drożdże jajko i żółtka jaj ,sól ,cukier ,zagnieć ciasto ,powinno odstawac od blatu ,wałkuj placki na blacie w formie prostokąta układaj wzdłuż wałek z mięsa zawiń końce ,aby powstał rulon ,odetnij go od reszty ciasta i pokrój go w poprzek ,uformowane paszteciki układaj w odstepach na pozmarowanej tłuszczem blaszcze i piecz w piekarniku w tem ok 220*C ok 10 -15 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeaGa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Bardzo mi się podoba ten przepis. Dzisiaj wykonałam paszteciki, wierzch posmarowałam białkiem, posypałam startym żółtym serem i kminkiem. Rewelacja, na zimno również bez zarzutu. Stawiam 6 ! :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.