Skocz do zawartości

Tort Brzoskwiniowy


Gość majeczka_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt:

5 jaj

1 szkl. cukru

1 szkl. mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżeczki wody

Biszkopt kakaowy z tych samych składników tylko odejmuję 4 łyżki mąki i dodaję 4 łyżki kakao.

Masa z przepisu, który znalazłam na forum.

Masa brzoskwiniowa:

1 puszka brzoskwiń

1,5 kostki margaryny Kasi

2 budynie śmietankowe

3 łyżki cukru

3/4 szklanki wody

1 łyżka mąki

5 żółtek

Wodę z brzoskwiń zagotować, do gotującej dodać rozrobione w wodzie 2 budynie, cukier, mąkę i żółtka - zagotować. Gdy ostygnie utrzeć z masłem i dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.

Tort nasączałam wodą z kwaskiem cytrynowym i cukrem.

Pierwsza warstwa posmarowana dżemem z czarnych porzeczek, przeciśniętym przez sitko.

post-10221-1211837296_thumb.jpg

post-10221-1211837316_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.