Skocz do zawartości

Yambalaya


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Yambalaya

25 dag ryżu,

20 dag cienkich parówek,

30 dag bekonu,

20 dag langusty (konserwa),

30 dag pomidorów,

8 dag margaryny,

3 strąki czerwonej papryki,

1 średnia cebula,

2 ząbki czosnku,

sól, pieprz i papryka do smaku

Pokrajaną na cienkie plastry cebulę lekko zrumienić na margarynie, dodać pokrajany 'na kawałki bekon i przesmażyć. Dodać obrane ze skórki i pokrajane pomidory, roztarty czosnek, oczyszczoną z gniazdek i pokrajaną na wąskie paski paprykę, przyprawić solą, pieprzem i papryką, dusić do miękkości pod przykryciem. Ryż gotować 15 min. w dużej ilości wody, odcedzić, spłukać pod bieżącą zimną wodą. Dobrze odsączony ryż wymieszać w naczyniu do zapiekania z uduszonym bekonem i warzywami, pokrajanymi parówkami i rozdrobnioną langustą, zapiekać w piekarniku 18 min. Podawać w naczyniu, w którym się potrawa zapiekała.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.