Skocz do zawartości

Jak Wykorzystać Kalarepę.....


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Elu ! Nie wiem ,czy Ci przypadnie do gustu mój pomysł ; wydrążoną kalarepę nadziewam miesem mielonym i podsmażam chwile na tłuszczu ,potem podlewam wodą i duszę do miękkości ,można dodać kostkę rosołową .A wydrążone części zużywam do zupy .Albo drugi pomysł ,to pokrojone warzywa ;marchew ,fasolka ,kalarepa podsmażone na maśle , dodatek do ziemniaków i sosów ....lub plastry kalarepki na chlebie z masłem .A możesz zdradzić przepis na sałatkę ? Pozdrawiam :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka interesujących przepisów:

http://www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/wedr...wedrowka079.htm - 3 przepis na stronce

http://kuchnia.asphost.pl/pokaz.asp?idKat=27&artID=2096

Całe mnóstwo przepisów na potrawy z kalarepą znajdziesz tu: http://kuchnia.kisa.pl/ - trzeba w okienko wyszukiwarki (znajduje się w lupie na stronce) wpisać słowo "kalarepa" i znajdziesz tam 26 potraw.

Osobiście uwielbiam kalarepkę obraną i pokrojoną w plastry, posypane solą :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.