Skocz do zawartości

Tort Na Zaręczyny Brata


ewelina686

Rekomendowane odpowiedzi

dekoracja bardzo ładna . nie wiem czy taki był zamiar by ciasto miało wygląd kremu chropowatą ( chociaż jak ktoś się nie zna pomyśli że tak ma być) , jak chcesz by krem był równo rozprowadzony i tort wyglądał na równy i okrągły posmaruj kremem górę i boki tortu tylko trochę , i wstaw na moment do zamrażarki najlepiej lub jak nie masz takiej możliwości to na dużej do lodówki i następie wyciągnij posmaruj jeszcze raz tort kremem i ładnie wyrównaj i znowu do lodówki , gdy dobrze się ochłodzi dopiero dekoruj (gdy ciasto i krem są miękkie ciężko jest wyrównać by było ładnie i równo)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A dziękuje ci Bardzo skarbie ; ))) sama robiłam , z marcepanu , listki formowałam w palcach , tak mi sie lepiej robi , użyłam barwnika w płynie , ale go stanowczo odradzam....rozżedził mi mase , polecam te w paście , na allegro są , i sa bardzo wydajne! trzeba dodawac wykałaczką po trochu żeby zobaczyc jaki kolor wyjdzie bo są bardzo silne , a do każdego nabrania barwnika na wykałaczke radze użyc nowej , bo można zabrudzic barwnik . Sprawdz w wolnej chwili jak łatwo można uformowac takie listki , raz dwa i już! ; )))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To ja poproszę o przepis na tort z zaręczyn i motylka :D Ewelinko.. nie wiem co Ci się w tych tortach nie podoba. Piękne są i tyle!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję Ci bardzo ;) , wiesz jak to jest........swoje błędy się widzi , a to brzegi nie równe , a to spód się pokruszy podczas dzielenia na krążki , tak jak to było w przypadku torcika na zaręczyny :D chciałam się pośpieszyc i chyba zbyt szybko dosypałam mąki do ciasta i w rezultacie wyszło bardzo kruche , potem musiałam gładzic kremem nierówności ; )). Spody upiecz najlepiej takie ze swojego sprawdzonego przepisu , które wychodzą ci wysokie .Tylko że jeden większy a drugi mniejszy ; )) a to krem ; 1masło roślinne(duże) 1 szkl. cukru pudru , 4 jajka , 0,5 kostki margaryny zwykłej , 2 kopiaste łyżki kakao , 0,5 szkl mleka. Roślinne utrzyj z cukrem pudrem , żółtka oddziel od białek , białka ubij na piane , żółtka powoli pojedyńczo dodawaj do roślinnego ciągle ucierając , teraz wstaw do lodówki żeby troszkę ztężało. Do garnuszka wsyp kakao , daj 0,5 kostki margaryny , i mleko , zagotuj mieszajac żeby się nie przypaliło.Ostudz to najlepiej wkładając garnek do zimnej wody. Teraz do roślinnego dodawaj po łyżce ciągle ucierając. Na końcu ale bardzo wolno mieszając kulką dodawaj pianę z białek , wstaw do lodówki żeby stężało. Krem gotowy ; ) jeśli lubisz bardziej słodkie , dodaj 1 i 0,5 szkl cukru pudru . Teraz spody przekruj na krążki , nasącz najlepiej sokiem z wiśni , na to krem , i dowolne owoce , najlepiej smakuje z wiśniami i z truskawkami , tylko na spód na który położysz pierwszy mniejszy , daj samą mase bez owoców , i tak wszystkie krążki, staraj się żeby masa nie wystawała na doki , bo na wierzch będzie biała masa , Ja tu poszłam na łatwizne , bo się śpieszyłam , i dałam mase kupną z proszku waniliową z dodatkiem olejku migdałowego , ale jeśli będziesz miała więcej czasu to masa maślana będzie idealna , nałuż białą mase na cały tort i wygładz , a potem możesz bawic się dowolnymi ozdobami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.