ulinek77 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Żeberka z Coca Colą 1,5 kg żeberek , 1 szk. Coca Coli, 1 szk. ketchupu, 1 słodki lub pikantny sos z firmy Vifon. Żeberka zalewamy zalewą przygotowaną z Coca Coli, ketchupu i sosu, a następnie zostawiamy na noc w lodówce. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 1 1,2 godz. Na 10 minut przed końcem pieczenia zlewamy sos i pieczemy tak przez 10 minut, aby się przypiekło i zarumieniło. Cytuj
AnnaK Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Bardzo duży kontrast smakowy.Pomimo tego przepis zaciekawił mnie i w najbliższym czasie wypróbuję. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Jeszcze takie czegoś nie widziałam :D z piwem, miodem robiłam , ale coca coli do mięsa jeszcze nie lałam :P Koniecznie muszę spróbować :D bardzo nurtuje mnie jaki smak z tego wyjdzie :) Cytuj
zuziorek Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 znając właściwości żrące coli, bałabym się, iż po nocy zostaną tylko gnatki ale przepis ciekawy Cytuj
Emma Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Mam pytanie odnośnie sosu Vifon.Czy jest on w torebce czy też w słoiczu lub jeszcze innym opakowaniu?Czy dostanę go w każdym sklepie?Szukałam w sklepie"groszek",ale nie znalazłam :) Przepis wydaję się być ciekawy,chciałabym go wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.