Pola Połetek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Składniki: 60 dag cielęciny (karczek lub łopatka) 4 dag bułki 1 cebula mleko do namoczenia sól biały pieprz 3 dag masła 3 dag mąki do obtoczenia 4 dag smalcu lub oliwy sos grzybowy lub chrzanowy Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zmielić razem z mięsem i cebulką. Dodać masło i resztę składników. Wyrobić wszystko na gładką masę. Formować małe kulki, obtaczać je w mące. Obsmażyć, podlać małą ilością wody i dusić około 20 minut. Na koniec zalać klopsiki sosem i dusić dwie minuty. Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.