Skocz do zawartości

Klopsiki Cielęce


Pola Połetek

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 60 dag cielęciny (karczek lub łopatka) 4 dag bułki 1 cebula mleko do namoczenia sól biały pieprz 3 dag masła 3 dag mąki do obtoczenia 4 dag smalcu lub oliwy sos grzybowy lub chrzanowy Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zmielić razem z mięsem i cebulką. Dodać masło i resztę składników. Wyrobić wszystko na gładką masę. Formować małe kulki, obtaczać je w mące. Obsmażyć, podlać małą ilością wody i dusić około 20 minut. Na koniec zalać klopsiki sosem i dusić dwie minuty. Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.