Skocz do zawartości

Pieczarkowe Babeczki


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: 25 dag maki 15 dag masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól Nadzienie: 30 dag pieczarek 3 łyżki oliwy ½ łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciastem wylepić foremki do babeczek i upiec w 200 stopniach. Letnie wyjąć z foremek stukając trzonkiem noża w dno. Nadziewać usmażonymi pieczarkami. Pieczarki usmażyć na oliwce, dodać masło, sól i śmietanę rozmieszaną z mąką. Zagotować. Babeczki z nadzieniem (można posypać startym serem) zapiec. Podawać jako przekąskę.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.