Pola Połetek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Składniki: Ciasto: 25 dag maki 15 dag masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól Nadzienie: 30 dag pieczarek 3 łyżki oliwy ½ łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciastem wylepić foremki do babeczek i upiec w 200 stopniach. Letnie wyjąć z foremek stukając trzonkiem noża w dno. Nadziewać usmażonymi pieczarkami. Pieczarki usmażyć na oliwce, dodać masło, sól i śmietanę rozmieszaną z mąką. Zagotować. Babeczki z nadzieniem (można posypać startym serem) zapiec. Podawać jako przekąskę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.