Pola Połetek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Składniki: 30 dag krupczatki 20 dag masła 10 dag cukru pudru 3 żółtka 5 dag zmielonych orzechów cukier puder do posypania Mąkę przesiać, zimne masło zetrzeć na tarce jarzynowej i posiekać razem, dodać resztę składników, wymieszać nożem a na końcu szybko zagnieść jednolite ciasto. Lekko schłodzić, rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka. Piec w 200 stopniach na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.