Skocz do zawartości

Podkówki Orzechowe


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 30 dag krupczatki 20 dag masła 10 dag cukru pudru 3 żółtka 5 dag zmielonych orzechów cukier puder do posypania Mąkę przesiać, zimne masło zetrzeć na tarce jarzynowej i posiekać razem, dodać resztę składników, wymieszać nożem a na końcu szybko zagnieść jednolite ciasto. Lekko schłodzić, rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka. Piec w 200 stopniach na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.