Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Szarlotka japońska 25 dag masła 45 dag cukru - pudru 9 jajek 30 dag maku 9 czubatych łyżek kaszy manny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 60 dag jabłek bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, skórka pomarańczowa, daktyle (razem 20-25 dag) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę Następnie dodawać na przemian wszystkie składniki wymienione powyżej tzn. żółtka, suchy mak przemielony w maszynce do mięsa z sitkiem o małych otworach, kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bakalie. Dokładnie wymieszać Na końcu dodać białka ubite na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z jabłkami, które uprzednio należy obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Masę wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec około 50 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.