adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 FUSILLI Z KIEŁBASĄ I PAPRYKĄ składniki dla 4 osób: - 25 dkg makaronu fusilli (świderki) - 30 dkg dobrej kiełbasy - 2 czerwone papryki - 1/2 szkl. bulionu mięsnego - sól, pieprz - łyżeczka ostrej papryki w proszku - oliwa - pół szklanki startego żółtego sera Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i utrzymywać ciepły. Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Zrumienić na niej kiełbasę, dodać paprykę. Chwilę smażyć mieszając. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut. Na patelnię dodać ugotowany makaron i przyprawy. Dokładnie wymieszać i podgrzać. Podawać posypane źółtym serem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.