adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Przyznaję, że spodziewałam się dosyć mdłej, gęstawej zupki. Gestawa trochę jest, ale nie mdła, a lekko ostra :?: ZUPA BROKUŁOWO-SEROWA składniki na 6 porcji: - 55g masła - 30g mąki pszennej - 750ml rosołu z kurczaka - 750ml mleka - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki białego pieprzu - 470g sparzonych różyczek brokułów - 340g startego sera cheddar W dużym garnku lub brytfannie rozgrzać masło, dodać mąkę i zmniejszyć ogień. Gotować przez 2 minuty. Dodać rosół, mleko, sól i pieprz. Zagotować. Ogień zmniejszyć i dusić przez 10 minut. Dodać brokuły i ser. Dusić jeszcze przez 5 minut. Podawać zaraz po ugotowaniu z groszkiem ptysiowym lub grzankami. źródło: książka pt. "Po prostu pyszne gotowanie 2" Rona Kalenuika Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.