adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wybieralismy się z MMem* do znajomych. Kumpela zrobiła lasagne, a ja stwierdziłam, że nie możemy iść tak z pustymi rękami to chociaż sałatkę zrobiłam. Najpierw przejrzałam lodówkę, stwierdziłam, że jest kiepściutko i poszłam do warzywniaczka pod blokiem. Nigdy nie byłam za dobra w komponowaniu sałatek, więc brałam wszystko co mi wpadło w oko. Chciałam zrobić sos majonezowy, ale przypomniało mi się, że koleżanka nie wie czy lubi majonez (i nie chce tego sprawdzać). SAŁATKA Z PARÓWKAMI składniki: - duży pomidor - pęczek rzodkiewek - mała sałata lodowa - średnia żółta papryka - duży zielony ogórek - 3 parówki (berlinki) - szklanka startego żółtego sera - sól i pieprz Warzywa umyć, ogórka obrać, pomidora ewentualnie też, z parówek zdjąć osłonki. Wszystko pokroić w dowolnej wielkości kawałki, liście sałaty podrzeć. Układać warstwowo w naczyniu, na końcu doprawić i posypać startym serem. PS. żeby było śmiesznie - z pośpiechu zapomnieliśmy zabrać sałatkę do znajomych :?: *MM - Mój Mężczyzna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi