Skocz do zawartości

Frittata


Rekomendowane odpowiedzi

FRITTATA

- 1 cebula

- 1 kiełbasa

- Królewska mieszanka warzyw Bonduelle

- puszka kukurydzy

- malutka puszka groszku

- 8 suszonych pomidorów w oleju

- 10 jajek

- vegeta, pieprz

- majeranek

- Suszone Pomidory z Bazylią i Czosnkiem Kamis

- odrobina oliwy

Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Mieszankę warzyw rozmrozić. Suszone pomidory wyjąć z oleju i pokroić w cienkie paski. Wszystkie warzywa wsypać na patelnię do cebuli i kiełbasy. Posypać vegetą i pieprzem, wymieszać. Jajka roztrzepać z vegetą i majerankiem. Zalać warzywa i kiełbasę na patelni. Całość posypać mieszanką suszonych pomidorów, bazylii i czosnku. Zostawić na kilka minut na małym ogniu. Gdy spód się zetnie, włożyć do piekarnika żeby ściął się również wierzch. Trzeba sprawdzać wykałaczką czy już da się kroić na kawałki czy jeszcze 'pływa'.

post-8947-1219178495_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.