Skocz do zawartości

Bitki Indycze


adrijah

Rekomendowane odpowiedzi

To było moje pierwsze zetknięcie z indykiem. Gdyby nie mój Tata, który indyka nie znosi (zupełnie nie rozumiem dlaczego), nigdy więcej nie tknęłabym kurczaka. To jest przepyszne!

BITKI INDYCZE

składniki:

- 1/2 piersi indycze

- sól i pieprz

- oliwa

- 2 małe czerwone cebule

- 2 1/2 szklanki bulionu z kostki

- czerwona papryka

- żółta papryka

- zioła prowansalskie

- minikostka Knorr - czosnek

- curry

- sos sojowy

- 4 łyżki mąki

- 3 łyżki śmietany

- makaron 

Mięso z indyka pokroić w plastry. Każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół. Następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron. Przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli. Dodać do indyka. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem.

post-8947-1219260454_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.