adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zrobiłam je na imprezę urodzinową MMa*. Wszystko przygotowałam w domu, na miejscu tylko posypałam serem i upiekłam. Wszyscy się zajadali :?: Dumna byłam jak nigdy, tak mnie chwalili (albo po prostu chcieli być grzeczni :razz:) Ta na zdjęciu to jedna jedyna, która została (i zdążyła ostygnąć) ZAPIEKANKI W CIABATTACH składniki: - 6 bułek ciabatt (miały być hot-dogówki, ale zabrakło w sklepie) - 3 różne mieszanki mrożonych warzyw (chińska, włoska i jakaś z pomidorami i fasolą) - majonez - 2 torebki startego żółtego sera - 1 torebka startej mozarelli - paczkowany wędzony boczek - przyprawy: vegeta, pieprz, majeranek, bazylia, mieszanka włoska z warzyw na patelnie) - olej Mieszanki warzywne wrzucić na rozgrzany olej, poddusić z przyprawami co jakiś czas mieszając. Boczek pokroić w sporą kostkę, podsmażyć na oleju. Warzywa i boczek wymieszać bez tłuszczu z patelni, odstawić pod przykryciem. Bułki przekroić na pół, wyjąć miąższ. Już na imprezie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Przekrojone i wydrążone bułki posmarować majonezem, włożyć jak najwięcej farszu. Sery z paczek wymieszać, obficie posypać nimi zapiekanki. Włożyć na blasze do piekarnika, piec aż ser się rozpuści i ewentualnie lekko zarumieni. Ewentualnie polać ketchupem. *MM - Mój Mężczyzna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi