Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Żeberka wieprzowe po sułtańsku 80 dag żeberek wieprzowych, 15 dag rodzynków, 100 ml madery lub innego półsłodkiego wina), 1 łyżka masła, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz. Rodzynki umyć i osuszyć. Zalać winem. Moczyć ok 30 min. Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło z dodatkiem oliwy. Na tłuszczu tym obsmażyć z obu stron żeberka na złoto-brązowy kolor. Dodać namoczone rodzynki wraz z zalewą. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W miarę potrzeby podlać odrobiną wina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.