AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 75 dkg skrzydełek 50 dkg pieczarek 25 dkg mielonego woł.-wieprz. 3 średnie cebule 2 jajka vegeta,bułka tarta Ze skrzydełek wyjąć kości,naciąć ścięgna,ostatni odcinek skrzydła zostawiamy z kostką.Posypać vegetą-odstawić.Pokrojone drobno pieczarki i cebulę podsmażyć.Po wystudzeniu dodać mielone,przyprawić i wymieszać. Napełniać farszem skrzydełka,końcówki skórki zawinąć do wewnątrz,lub związać nicią bawełnianą.Panierować w jajku i bułce,smażyć. Zamiast vegety można użyć przyprawy KAMIS-złoty kurczak.Można również takie skrzydełka grillować,ale wtedy ich nie panierujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Ja takie skrzydełka tylko posypuję przyprawami i piekę w piekarniku. Są super ale roboty z nimi też jest sporo. Polecam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emma Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Ja do mięsa zamiast pieczarek daję paprykę pokrojoną w kostkę i piekę te skrzydełka w piekarniku(bez panierowania).Jest to danie pracochłonne,niestety,ale smaczne,dlatego też już od pewnego czasu zamiast skrzydełek nadziewam udka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.