Skocz do zawartości

Kotlety Z Grzybów I Kapusty Kiszonej


Katarzyna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis dostałam od koleżanki Ani :)

* 1 kg kapusty kiszonej

* grzybów suszonych lub gotowanych

* 2 1/2 łyżki mąki

* 2 1/2 szklanki bułki tartej

* duża cebula przesmażona na 4 łyżkach oleju

* 3 jajka

* sól pieprz do smaku

Kapustę ugotować do miękkości > grzyby suszone też > jeśli mam świeże grzyby gotuję i dobrze odcedzam.

Kapustę dobrze odcisnąć i razem z grzybami drobno poszatkować lub przekręcić przez maszynkę z dużymi dziurami .

Dodać jajka, cebulę mąkę i bułkę tartą > dobrze wymieszać .

Formować kotleciki > obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni .

Wyśmienite na gorąco i zimno > na obiad kolację i jako danie wigilijne ;)

Smacznego

Dołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.