Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Parówki na sposób holenderski 1/2 kg cienkich parówek 15 dag startego żółtego holenderskiego sera 3 duże pomidory 1/2 puszki zielonego groszku(konserwowego) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 żółtka 4 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka masła sól, pieprz, gałka muszkatałowa do smaku Obrane z osłonek parówki pokroić na kawałki (ok. 2 cm). Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę.Dodać groszek konserwowy. Wymieszać.Przełożyć do nasmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Żółtka i ketchup wymieszać z ziołami i przyprawami. Powstałym sosem polać przygotowaną wcześniej masę. Posypać startym żółtym serem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 25 min.) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.