ina12 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 5 jaj 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kg jabłek tłuszcz do formy - tortownica o średnicy 26 cm. Czas pieczenia 40 min. Całe jajka miksować z cukrem do białości. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ciasto wymieszać. Połowę ciasta wylać do tortownicy, na nim położyć obrane i pokrojone w cieńsze plasterki jabłka i zalać resztą ciasta. Ciasto wyjąć z piekarnika gdy lekko będzie odstawać od formy i posypać cukrem pudrem. Ja ułożyłam prawie dwie warstwy jabłek. Można użyć inne owoce świeże, z kompotu, mrożone. Owoce te kładzie się na wierzch ciasta nie dzieląc je na połowę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.