Skocz do zawartości

Owoce W Cieście Biszkoptowym


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

5 jaj 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kg jabłek tłuszcz do formy - tortownica o średnicy 26 cm. Czas pieczenia 40 min. Całe jajka miksować z cukrem do białości. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ciasto wymieszać. Połowę ciasta wylać do tortownicy, na nim położyć obrane i pokrojone w cieńsze plasterki jabłka i zalać resztą ciasta. Ciasto wyjąć z piekarnika gdy lekko będzie odstawać od formy i posypać cukrem pudrem. Ja ułożyłam prawie dwie warstwy jabłek. Można użyć inne owoce świeże, z kompotu, mrożone. Owoce te kładzie się na wierzch ciasta nie dzieląc je na połowę.

post-2336-1224798817_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.