ina12 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 5 jaj 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kg jabłek tłuszcz do formy - tortownica o średnicy 26 cm. Czas pieczenia 40 min. Całe jajka miksować z cukrem do białości. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ciasto wymieszać. Połowę ciasta wylać do tortownicy, na nim położyć obrane i pokrojone w cieńsze plasterki jabłka i zalać resztą ciasta. Ciasto wyjąć z piekarnika gdy lekko będzie odstawać od formy i posypać cukrem pudrem. Ja ułożyłam prawie dwie warstwy jabłek. Można użyć inne owoce świeże, z kompotu, mrożone. Owoce te kładzie się na wierzch ciasta nie dzieląc je na połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.