Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Picadillo z tortillas 80 dag mieszanego mielonego mięsa po 1 /2 łyżeczki cynamonu, tymianku i majeranku 3 goździki 2 listki laurowe 10 ziaren pieprzu 5-6 pomidorów 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 zielony, twardy banan 1 duży ziemniak 10 dag rodzynków 10 dag płatków migdałowych 8 łyżek oleju sól, pieprz Cynamon, tymianek, majeranek, czosnek, goździki i pieprz utrzeć w moździerzu. Mielone mięso włożyć do miski, wsypać utarte przyprawy, wyrobić rękami. Na dużej patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Włożyć mięso, mieszając, smażyć 5 minut. Przełożyć do miski, odstawić. Cebule posiekać. Banan, pomidor i ziemniak pokroić w plastry. Rodzynki sparzyć wrzątkiem na sicie. Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu. Pozostały olej rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, smażyć ok. 2 minuty. Dodać pomidory, mieszając, dusić ok. 4 minuty. Włożyć mięso, ziemniaki, banany i listki laurowe, wymieszać. Dusić pod przykryciem około 15 minut. Wsypać rodzynki, dusić jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos picadillo przełożyć do miseczki, posypać płatkami migdałowymi. Podawać z tortillas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.