Skocz do zawartości

Ciasto Czekoladowe


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

A oto obiecane ciasto.Zdjęcie będzie później jak córka znajdzie chwilkę wolną. Biszkopt: -25 dag orzechów włoskich mielonych -20 dag cukru -5 łyżek pokruszonych biszkoptów -3 łyżki mąki krupczatki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -8 jajek -sok z jednej cytryny Ubić białka,dodać cukier,potem żółtka,biszkopty,mąkę z proszkiem i sok.Wylać na dwie blaszki i piec ok 20 minut.Blaszka [27/34 cm]. Krem: -12.5 dag masła -12.5 dag Kasi -1 1/2 gorzkiej czekolady -budyń czekoladowy -1 1/3 szklanki mleka -2 żółtka -3 łyżeczki cukru Szklankę mleka zagotować i wlać do nie 1/3 sklanki mleka wymieszane z budyniem i jednym żółtkiem.Zagotować mieszając.Powstanie budyń . Ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę,wyjąć z wody naczynie i dodać masło z margaryną.Zmiksować i poczekać ,aż ostygnie. Czekoladową masę zmiksować z budyniem i dodać żółtko utarte z cukrem. Dodatkowo: -dżem z czarnej porzeczki Jeden placek posmarować dżemem,rozsmarować krem.przykryć drugim plackiem.Polać polewą. Jeżeli ktoś lubi czekoladę to na pewno będzie zachwycony.Ciasto jest delikatne w smaku i nie słodkie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.