Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Racuszki z ryżu 12 dag mąki pszennej 12 dag ryżu 2 jajka 100 ml śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 paczka cukru waniliowego olej słonecznikowy do smażenia cukier puder do posypania Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Przesianą mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i ubitymi jajkami na gładką masę. Dodać ugotowany ryż. Jeszcze raz wymieszać. Ciasto kłaść łyżką na gorący tłuszcz i smażyć na rumiano. Podawać gorące posypane cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.