U_111 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 * 250 ml spirytusu 95 procent * 500 ml wody * 100 g dobrego gorzkiego kakao w proszku * 500 g cukru * 0,5 g wanilii w proszku Podgrzac wode, ale nie zagotowac. Dodac kakao i dokladnie rozpuscic mieszajac drewniana lyzka. Nastepnie powoli wsypywac cukier caly czas mieszajac - az do uzyskania jednolitej masy. Ostudzic. Wanilie rozpuscic w spirytusie. Polaczyc spirytus z kremem z kakao. Przelac do butelki i odstawic do lodowki na kilka godzin. Smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 A jaka konsystencje ma gotowy krem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
U_111 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Oczywiscie jest to trunek - likier (typu Baileys), zeby ktos nie pomyslal, ze chodzi o krem do ciast. :) Jesli chodzi o konsystencje to trudno mi tak okreslic, w kazdym razie nie jest szczegolnie gesty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Nie, no wiedzialam ze do picia,tylko krem zazwyczaj kojarzy sie z czyms gesciejszym.Przeczytalam skladniki i cos mi wlasnie nie pasowalo.Warto zawsze napisac jaka ma konsystencje,zeby wiedziec ze krem (w tytule) to jednak nie krem.Ale napewno musi byc smaczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.