ewciapg Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego podwójny filet z kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry żółtego sera 20 dkg przesmażonych pieczarek sól pieprz oregano Rozwijamy ciasto francuskie. Każdą połówkę piersi kroimy wzdłuż i przyprawiamy. Kładziemy na ciasto, po środku krótszego brzegu ciasta, pierwszą część piersi na to pieczarki, ser i szynkę, następną pierś kładziemy tak aby zachodziła na szynkę i dalej postępujemy w podanej kolejności. Następnie nacinamy nożem pasy ciasta francuskiego w odstępach 2 cm z jednej i drugiej strony. Ciasto zaplatamy na przemian raz lewy bok raz prawy, pamiętając o pozostawieniu przerw między pasami by mięso mogło odparować. Przekładamy do blachy i smarujemy ciasto żółtkiem. Pieczemy w piekarniku aż się zrumieni ciasto w 180 C. Smacznego Cytuj
IGA Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Wygląda bardzo apetycznie i sądząc po składnikach myślę, że smakuje wyśmienicie. Wydaje mi się, że widziałam na forum podobny przepis tylko z innym nadzieniem. Dla mnie filet z kurczaka + pieczarki + szynka i ser żółty to doskonałe połączenie. Koniecznie wypróbuję i dodam opinię. Pozdrawiam. Cytuj
IGA Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zrobiłam. Polecam, rodzince smakowało. Wprowadziłam małą zmianę - bałam się że mięso nie będzie upieczone, pokroiłam je w kostkę i lekko przesmażyłam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi